Popüler Yayınlar

21 Aralık 2019 Cumartesi


1980 li yılların sonu veya 1990 lı yılların başına ait olduğunu tahmin ettiğim Çok güzel bir eski Gelibolu Kartpostalı. Ayrıntılara gelecek olursak;
Tam karşıda şimdiki Yapı Kredi Bankası'nın ve Koca Usta Lokantası'nın olduğu yerde eskiler bilir çay bahçeleri vardı. Onların gölgeliklerini buradan görebiliyoruz. Bu çay bahçeleri bana göre Gelibolu'nun en güzel yeriydi. Yaz akşamlarında Gelibolu sakinleri bu bahçede oturur geleni geçeni seyrederdi. Bahçenin ön sıraları aileye aitti ve evlenme çağına gelmiş genç kızlar aileleri ile burada otururdu! Bahçelerin önünden defalarca geçen genç erkekler buraya dikkatlice bakar kendilerine münasip kısmetlerini ararlardı. Buraya gelenler günlük kıyafetleri ile değil en güzel kıyafetlerini giyer ve buraya gelip otururlardı. Bu çay bahçelerinin yerinde şimdi yeller esiyor ama hatırlar hala capcanlı. Kale burcunun dibindeki Köfteci Aydın ağabeyin büfesi sağ kenarda açıkça görünüyor. kendisi birkaç sene önce vefat etti Allah rahmet eylesin. Eşi birkaç yıl daha burada işi devam ettirmek istediysede belediyenin görüntü kirliliği yaratıyor bahanesiyle bu büfeyi kapanmaya zorladı ve kapattı. Sonra ne mi oldu? O köfte arabasının olduğu yere boks makinası koydular hani yumruk atıyorsun sana kaç kuvvetle vurduğunu puan olarak  gösteriyor ya ha işte ondan....O makineler kimindi bilr misiniz bir meclis üyesinin yakın akrabasının. Bu makineler iskele meydanının çeşitli yerlerinde hala GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ yaratmadan varlıklarını devam ettiriyor!  Ne demek istediğimi anladınız sanırım. 
Diğer bir ayrıntı ise sol kenardaki balıkçılar. Balıkçılar yolun üzerindeydi. Trafik önceleri çok yoğun olmadığı için balık tezgahları yolun üzerinde faaliyet gösterirdi. Uzun lafın kısası çooook güzel yıllardı o yıllar. 

Not: Bu ileti ile ilgili her türlü yorumlarınızı en altta bulunan "Yorum Gönder " kısmına yazarak bana iletebilirsiniz. Yönetici onayından sonra yayınlanacaktır. 

    0 yorum :

    Yorum Gönder

    Copyright © Gelibolu Tarihi (Gallipoli History)
    Site Tasarım Bahtiyar Ergün |